De ideeën die in aanmerking komen voor herbestemming van de voormalige schoollocatie De Zonnebloem zijn bekend. Een vakjury van onder andere de gemeente en buurtbewoners heeft op dinsdag 4 oktober vier ideeën geselecteerd die doorgaan naar de volgende ronde.

De ideeën zijn beoordeeld aan de hand van een aantal selectiecriteria: Geeft het idee een nieuwe betekenis aan de locatie voor de buurt? Is het een duurzaam plan? Is het financieel en juridisch haalbaar, ook op de langere termijn? De vier ideeën met de hoogste score op deze criteria zijn:

  • 10 levensloopbestendige woningen: Deze energienotaloze woningen, geschikt voor ouderen, moeten de doorstroming van de woningmarkt in de wijk bevorderen. Het totale woonprogramma wordt op de begane grond gerealiseerd en voor logés zijn er op de verdieping twee kamers en een doucheruimte.
  • Thuishuis met gemeenschapsruimte: Het bestaande gebouw blijft in tact. Daarin komen zeven studio’s voor alleenstaande ouderen. Huidige huurders zoals de dansschool en de schildersclub kunnen een ruimte blijven gebruiken.
  • Vanuit ’t Hart: Het ‘hart van de wijk’. De school wordt vervangen door een drietal woongebouwen met in totaal zeven grondgebonden wooneenheden met tuin en negen appartementen. Eén van deze appartementen wordt gebruikt als buurtkamer. Deze kamer is een ontmoetingsplek voor de buurt. Het skelet van de school blijft behouden en biedt mogelijkheden voor verblijf, vermaak en groen. Plukfruit geeft een nieuwe invulling aan het buurterf.
  • Seniorenwoningen en buurtvrijwilligers: Een kleinschalig woonconcept voor senioren met acht huurappartementen van ongeveer 65 m2, geschikt voor (zelfstandige) individuele bewoning. Elk appartement is voorzien van pantry/keuken, slaap- en badkamer/wc en een eigen tuin/terras. Tussen de appartementen bevindt zich de gemeenschappelijke ruimte, ingericht als woonkeuken. Het bestaande schoolplein wordt ingericht met parkeerplaatsen en bergruimte(s) en een gemeenschappelijke (moes)tuin. Naast de huidige speeltuin komt een beweegtuin voor ouderen. Buurtvrijwilligers worden ingezet voor mantelzorg.

Ideeënexpositie
Uiteindelijk bepalen wijkbewoners zelf, via een stembiljet dat huis-aan-huis wordt verspreid, welk idee het beste is en wat er gebeurt met de voormalige schoollocatie. Het resultaat van de stemming wordt, samen met de uitslag van de jury, ter besluitvorming voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Buurtbewoners worden persoonlijk door de gemeente uitgenodigd voor de ideeënexpositie op donderdag 24 november. Tijdens deze expositie worden de ideeën door de inzenders zelf gepresenteerd.

Deel dit bericht via...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin