Heeft u een idee voor een nieuwe functie voor de voormalige basisschool De Zonnebloem? Let op, u kunt uw idee nog tot en met zondag 5 juni indienen via de website www.borneschooltom.nl. Het idee hoeft geen volledig uitgewerkt plan te zijn, dus schroom niet om uw idee in te dienen.

Iedereen kan meedoen

Onder de noemer ‘Borne schoolt om’ is de gemeente Borne op zoek naar ideeën voor herbestemming van de voormalige schoollocatie De Zonnebloem in de wijk Tichelkamp. Iedereen mag deze ideeën aandragen: investeerders, (buurt)bewoners, ondernemers, architecten, combinaties daarvan.

Uitwerking volgt later

De gemeente wil iedereen gelijke kansen geven en vraagt daarom bewust niet om volledig uitgewerkte plannen. De waarde van het idee is in deze fase het belangrijkst. Op de website leest u terug welke informatie wij nodig hebben om uw idee te kunnen beoordelen. Na 5 juni worden de beste ideeën geselecteerd voor verdere uitwerking, in samenwerking met de gemeente.

Hoe dat proces er precies uit ziet, hangt af van het aantal inzendingen. Bij meerdere goede ideeën organiseert de gemeente een ideeënexpositie, waar de indieners hun idee verder kunnen toelichten. U leest straks meer over het vervolgproces op de site www.borneschooltom.nl.

Borne schoolt om

Per 1 augustus 2015 is de Bornse basisschool De Zonnebloem verplaatst naar een nieuwe locatie. Het eigendom van het vrijgekomen schoolgebouw en terrein aan de Akker is overgedragen aan de gemeente Borne. Die is sindsdien op zoek naar een passende nieuwe functie voor het betreffende vastgoed. Het gehele proces van herontwikkeling gebeurt in nauwe samenspraak met omwonenden en andere belanghebbenden, onder de noemer ‘Borne schoolt om’.

Deel dit bericht via...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin